foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, March 31, 2009

to all my friendz..

Sahabat Sejati
Album : See You D IPTMunsyid : Unichttp://liriknasyid.com
Ku biar kalam berbicara

Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

C/O : Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi

Monday, March 30, 2009

Tahukah Anda?

1. Mao Tse tsung tidak pernah memberus gigi sepanjang hayatnya. Beliau mengunakan air teh utk berkumur dan akan mengunyah daun teh mentah utk membersihkan giginya.

2. Purata sebatang pensel boleh melakar garisan lurus sepanjang 56 km atau menulis 50,000 perkataan. America menghasilkan dua bilion batang pensel setiap tahun. Jika kesemua pensel itu digunakan utk membuat garisan lurus ia boleh membuat bulatan mengelilingi bumi sebanyak 9 kali

3. Bunyi yang dikeluarkan apabila anda mematahkan-matahkan sendi tangan, jari atau kaki adalah disebabkan oleh letupan buih di dalam sendi itu.

4. Planet Pluto mengambil masa 248 tahun utk mengelilingi matahari. Setiap 20 tahun ia mengubah orbitnya bagi mengelak dari berlanggar denga planet Neptune.

5. Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud 'ya' dan menggangguk bermaksud tidak,

6. Kebanyakkan debu yang berterbangan di dalam rumah datangnya dari sel-sel kulit kita yang mati.

7. Perut akan menghasilkan satu lapisan mucus yang baru setiap 2 minggu untuk melancarkan proses penghadaman.

8. kandungan emas di laut adalah 200 kali ganda lebih banyak berbanding di daratan

9. Jika semua salur darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi jalan raya sepanjang 96,000 Km

10. Jika usus kecil manusia dibelah dan dicantum-cantumkan,ia boleh memenuhi kawasan seluas 9.2 meter persegi.

11. Manusia bernafas kira-kira 23,000 kali dalam tempoh 24 jam.

12. Orang lelaki mudah mendapat buta warna,10 kali ganda berbanding wanita.

13. Setiap langkah ke hadapan, anda terpaksa menggerakkan 54 otot dalam tubuh badan

14. Matahari memiliki tenaga yang cukup utk menerangi bumi bagi tempoh lebih daripada 5 juta tahun lagi.

15. Tekanan jantung manusia semasa mengepam darah adalah cukup kuat sehinggakan setiap pancutan boleh memancutkan darah sejauh 9 meter.

16. Purata setiap manusia manusia memiliki 100,000 helai rambut dan tumbuh lebih cepat pada waktu malam.Sementara itu, hidung pula dikatakan dapat mengenal pasti 10,000 jenis bau yang berbeza-beza.

17. Setiap hari darah beredar sejauh 180,000 Km dalam tubuh manusia.

18. Ikan emas adalah satu-satunya haiwan yang dapat melihat cahaya inframerah dan ultraungu

19. Setiap 1 cm persegi kulit manusia, didapati mengandungi 7 meter pembulu darah

20. Terdapat banyak spesies labah-labah yang sanggup mengorbankan tangan dan kaki utk dimakan anak-anaknya yang baru menetas. Langkah ini adalah utk mengelakkan anak-anaknya itu daripada memakan sesama sendiri.

EH...! TAU TAK BILER HARI LAHIR KORANG..??? TAK YAH TANYA MAK BAPAK . KO AMIK CALCULATOR JER....MEH KITA PAKAT KIRA !!!!!

A = 2 DIGIT YG TERAKHIR BAGI THN LAHIR
B = BAHAGIAN INTEGER BAGI A/4
C = HARI BULAN (TARIKH LAHIR KORANG LER)
D = NO.KOD BAGI BULAN, IAITU :
JAN- 0 , FEB- 3 , MAC- 3 , APRIL- 6 , MEI- 1 , JUN- 4 ,
JUL- 6 , OGOS- 2 , SEP- 5 ,OKT- 0 , NOV- 3 , DIS- 5 .
KEMUDIAN, ( A+B+C+D ) DIBAHAGIKAN DGN 7. BAKI YG DIDAPATI MENUNJUKKAN HARI MENGIKUT KOD :
0 - AHAD, 1 - ISNIN , 2 - SELASA , 3 - RABU , 4 - KHAMIS , 5 - JUMAAT , 6 - SABTU.
(BAGI BULAN JANUARI DAN FEBRUARI DLM THN LOMPAT,PERLU DITOLAK 1 DRPD BAKI )
CONTOHNYER: TARIKH LAHIR JENNIFER LOPEZ IALAH 13hb. JULAI 1973.
JADI, A = 73
B = 18 A + B + C+ D = 110 = 15 BAKI 5 .
C = 13 7 7
D = 6
MAKA DGN ITU, HARI LAHIR JENNIFER IALAH HARI JUMAAT.
* UTK PENGETAHUAN KORANG.........., SIAPA YG LAHIR HARI :
ISNIN - RUPANYA HENSEM, KACAK, CANTIK.
SELASA - SEDAP DI PANDANG MATA.
RABU - DIRUNDUNG MALANG SETIAP WAKTU.
KHAMIS - CITA-CITA MASIH JAUH.
JUMAAT - PENGASIH DAN PEMURAH.
SABTU - BEKERJA KERAS SETIAP MASA.
AHAD - HIDUP YG SENANTIASA HAPPY

Friday, March 27, 2009

KMK IN MEMORIES..



ni la antara pemandangan2 kt Kolej Matrikulasi Kedah..(KMK)..2 thun aku dok sne..best3..seronok blaja kt sni..mmg xkn dpt la experience blaja kt sni lagi..pape pon KMK mmg roXxx..!! windunye...~~ tp yg pic zoo taiping tuh mse ktorg wat lawatan kt sne..huh best giler..g zoo taiping ngn bukit merah.. yg pic 2 org tuh dak2 kls akuh..spe nk kenalan meh2 mtak no ngn aku..heheh...
sori la yer.aku ni xbape nk pndai la nk ejas gmbo..huhu..
pasni xtaw ler ble lak aku akan ke utara..rindu nk ke sana!!..


















haku yg malas nk mngedit..




huihh...maleh tol nk update blog neh..bese la kje byk..huhu.lgipon tenet slow cm siput..


final 13.4..huh kejap jek mse blalu..tp best gak sb dpt cuti\:D/



sok ak nk g turut serta lam aktiviti awareness of global warming.hour earth..



sje jek join..ne taw best ke..ala, bukan abeh duit aku pon kalo join..


emm...baru2 ni aku de beli henpon..hak2..henpon murah je ni..xsmpai rm 200 jek.bajet xckop ler..nk jimat sket..skg ni kalo nk bli henpon..beli yg murah2 jek..asal leh ckp ngn msg suda..kalo rusak ke hape ke xdela nyesal xsuda..






Tuesday, March 17, 2009

hati gundah gulana..

hmm...
mlm ni rase cm xde mood jek..
sb xde hset satu..kne marah satu..
nk je wt xkesah tp xle la...mest kne pk..xtaw ler npe.
mlm ni lyan 4 lgu jek..duk ulang2 lgu sme jer..
lgu red hot cili peper(the other side),avril(i will be),neyo(mad) ngan leona lewis(the better time),
cm best lak lyan lgu ni mse ngah tade mud ni..
lyan blues lak rase..
cane ek nk wt org xterase ngn kite lgi even da ckp trus terang ngn die..
maybe slh aku gak..ckp xpk dlu.men tibai je...
pe da...org nk ckp, ko pn nk ckp..kn da kne..pdan muka aku..huhu..
tp satu je aku xle pkse org..aku xle pkse org kwn ngn aku..
so kpd spe2 yg da xnk kwn ngn aku tu aku xle nk wt pe la..aku xkn pkse korg..kalo pkse pn mest korg tpkse je trime aku..aku xnk r cm2..bek aku bia kn mreka memilih ngn spe die nk bkwan..
emo la pulok aku mlm ni..huhu..sje jek nk luahkan..heheh..da nk kul 2..sok de kls..time to sleep..
daa~~

Monday, March 16, 2009

TANDA2 KEMATIAN SEMAKIN MENGHAMPIRI KITA

100 hari..
seluruh badan bergetar..
60hari..
pusat rase bergerak2..
40hari..
daun2 yg ttulis name kite di arasy akan gugur..dan sesetengah drpd akan melihat malaikat yg kelihatan sedang runsing..
7hari..
mengidam..
5hari..
anak tekak bergerak2..
3hari..
bahagian dahi bergerak2..
2hari..
seluruh bahagian dahi bergerak2..
1 hari..
bahagian ubun2 bergerak2 diantara waktu subuh dan asar..
saat terakhir..
terase sejuk antara tulang pusat dan tulang solbi..(bahagian tulang belakang..)
p/s:..ade x rase cm2..???.benda yg paling dekat dengan kite bkan ibubapa kte atau sahabat kte..tetapi adalah kematian yg semakin menghampiri kita..heheh..wassalam..

Saturday, March 14, 2009

ble terase rindu versi yana..

video



adikku yana yg salu bckap 24 jam sehari 7kali lam smggu..habit die:pot pet pot pet..dan makan..sb tu pp tembam..hehe..

lwk ke??part 2

Nme tuk baby korang nant..hakhak..
Pandai tanam bunga, diberikan nama -Rosman. Pandai membaiki kereta, namakan -Karman, Arif dalam golf - Parman, Pandai dlm penulisan - Suratman .Gagah perkasa - Suparman .Boleh mendengar sambil berjalan -Wakiman. Sela lu bertanya - Azman (loghat jawa bunyi Asman) .Pandai buat kuih - Paiman .Pakar jualan - Salman Pakar pasal alam sekitar - JASman (Jab. Alam Sekitar) .Pandai melukis, tulis sajak, nyanyi lagu - Saniman .Doktor gigi - Sugiman .Supaya cepat naik pangkat - Yasman .Bakal kaki pukul dan dera orang -Deraman .Yang ada darah Bengali - Manbai ..Pandai organise skim cepat kaya -Pakman (Te' Lo) .Mat rock - Rokman .Jadi polis trafik - Saman .Pakar kunci - Lokman .Baik budi pekerti - Budiman .Ada lagi... .. Buat kerja ala kadar - A. Kadarisman. Suka bagi orang susah - Sukarman .Suka mengada-ngada - Ngadiman .Dua alam - Herman .Paling tak guna - Koman .Selalu sakit - Deman Kalau yang kuat berlawan - Ultraman .Yg suka main daun terup poker -Pokemon

lwak ke??

Rumitnya seorang isteri, dan simplenya seorang suami...jadinya kena selalu berfikiran positif...barulah tercipta rumahku shurgaku!
BUKU HARIAN ISTERIMalam Minggu - Dia berkelakuan aneh. Sebelumnya kami berjanji bertemu di Cafe. Aku shopping seharian dengan kawan-kawan, sehingga mungkin dia kesal karena aku agak lewat sampai di Cafe, tapi dia tak bercakap.Dia tak bercakap langsung, jadi aku ajak dia pergi ke tempat yang agak sunyi supaya kami dapat berbincang,dia setuju tapi tetap diam membisu. Aku tanya apa yang salah - dia jawab, "Tak ada".Aku tanyakan apakah kesalahan ku yang membuatnya kesal. Dia kata hal ini tak ada kaitannya dengan ku dan minta aku tak usah sibuk.Dalam perjalanan pulang, ku katakan aku mencintainya, dia cuma tersenyum tipis dan tetap membisu. Aku tak dapat menjelaskan perangainya petang itu. Aku tak habis-habis berfikir kenapa dia tak menjawab, "Aku cinta kamu juga".Sesampainya dirumah, aku merasa kehilangan dia, dan seolah-olah dia tak menghendaki ku lagi. Dia hanya duduk dan nonton depan TV; dia terlihat jauh dan menghilang.....Akhirnya aku putuskan untuk tidur. Lebih kurang 10 minit kemudian, dia masuk ke kamar. Aku tak tahan lagi, ku putuskan untuk menghadapinya dan menanyakan soal sebenarnya, tapi dia langsung tertidur. Aku mulai menangis sampai tertidur. Aku tak tahu apa yang harus ku lakukan. Hidupku terasa bergoncang.....
BUKU HARIAN SUAMI-Hari ini CHELSEA kalah. SIOTTT!!! TULLL...

Friday, March 13, 2009

assinGmentzzzzz....

ehmm..xtaw nk tulih pe neh..byk tol esaimen yg xsiap yg nk kne anta b4 blan 4 neh..
MySpace
de 4 esaimen yg on the way..DE (differential equation yg cam nk drop jek subjek neh sb ssh thap xterkata..) esaimen TITAS.,esaimen C++..ngan esaimen statistik..huh..
xtaw la ble nk start wt mnde2 neh..haha
MySpace
k la..nk rehat otak jap..
da...
MySpace

Wednesday, March 11, 2009

henp0n ku rusak lagik..

mlm ni 11 march..henpon ku rusak lagik..kali ni jtuh lam air..sdey giler rase...sb ni hset yg ke 4 yg aku bli rusak..fest skali rusak sb adik aku yg sengal g rosakkan..sdey xle than rase mse tuh..sb aku bli ngn duit simpanan aku..bapak aku xsponsor lgsg pon..second..aku bli hset motorola..rosak sb jtuh lam kuah..mse tuh kt mtrik..hset aku syg gak tuh sb da lme gne..uwaaa,..third lak bli hset nokia..rusak sb beli second hand..(mmg ptot rusak pn..huhu)..yg ke-4 hset skg..motorola gak..(cam sme jek care rusak ngn hset mtorola dlu..cm fobia lak nk kai hset moto lagik)...siooootttttttttt.

menGom punye bLOg...!!!

spe tah yg cipta blogspot neh...wt bengang aku jek!!!
penat2 aku tulih..tbe2 xle post lak!!!
argghhhh...
bengangnyeee....
sabo jek la..
ni nk try test kua x blog yg aku tulih ni..emm..3,2,1,..taraa...

beNganG yG aMat..

huh..

bengang3x..

pape tah minah tuh..xabeh2 wt aku bengang..kerana ape??heheh..

sbb die smmgnya born to be a leader kot..hakhak..

bla r org cm2..aku sikit pn xheran..

tp nk wt cane kan..wt dono jela.maleh nk gado2..(terase cm aku ni baek la pulok..)huhu..

bEbelAn kU..

test..test..
Dengan lafaz Bismillah hirrahmanirrahim..
hari ni ari rabu kul 1.20..termaktublah suda..aku wt blog petame aku..
aku da de blog..yeay!!~~
hua..hua..hua..
cam xcayer lak aku da de blog aku sndirik..hukhuk
tgn gigil neh sbb pest time..hahaha
pe aku nk tuleh ek..hemm...benarnya byk mnde aku nk coretkan (ayat xle bla) sesuatu kt blog aku neh..sb itu la blog ini aku wujudkan..hakhak..
kne g register lam book of record neh sb aku bkn minat sgt pn tulih2 blog neh..fs ms pn tade..apatah g blog..haha..weng..weng..weng..