tips masak megi ngn sedap..
1.pastikan gne maggi mi 2 minit perencah kari utk dapatkan rase yg lgi sedap bbnding megi2 lain.
2.tumbok mnje2 bawang putih..dlm 2 ulas jek kalo yg kecik.jgn smpai lumat lak.
3.panaskan minyak dlm satu sudu.
4.tumiskan bawang tdik smpai naik bau
5.msukkan air secukup rase smpai die mngelegak
6.msukkn megi.bg die lembut dlu.pastu bru la msukkn perencah die.
7.kacau hingga sebati... dah tu,msukkan la pape yg korg ske.. kalo aku msukkn telo jek.
8.gaul2 la smpai dorg mesra dlm periuk tu.
9.ltak lam mangkok pastu korg melantak la smpai kembung perot korg.
p/s: tips ni sgt bguna utk student2 yg jauh dr mak bapak cm aku ni.. sedap wooo... xcayer try wt..ade bran ke..
5 ekor semut:
tak bek untuk kesihatan...
bek minum ayer buah...
bgus untuk kesihatan nie
mknan umh bjng aku tuh..
hahaa
aku makan megi kosong je time study,..
dok umah baru la nak tumbuk bwang ke ape2 ke,..
hehe
dhiya: air buah?? mne nk dpt buah tu..hahaha
kadok: standard r tu dok umah bujang mkn megi.
izz: ko mmg izz..sume bnde ko bantai.
oit2,..
perli pa,..
:P
Post a Comment