foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Thursday, December 31, 2009

Makhluk Asing


salam dan selamat sejahtera.

aku dekat Melaka ni dah hmpir 2 tahun. seronok ber
mastautin kat sini. pemandangan indah. byk tempat2 menarik dan dekat kalau nak pegi kemana2. yela melaka kan kecik. tp aku xpuas hati satu je kat Melaka ni. pendatang asing melampau2 byk. xkire bangla ke, nepal ke, hendon ke pendek kata mcm2 ada. kalau pegi mana2 je mest ada dorg ni. kalau naik bas pegi town tu majority dorg la yang penuhkan seat2 bas tu. pakai smat2 bajet hensem la tu. wakakaka.

nak cite psl pengalaman aku menaiki bas same2 ngan warga Nepal. dorg ni da la bebau, kuku plak alamak aii penuh daki. dua org ni duk la depan aku. aku kat blakang ni da tahan napas ngn bau dorg. lepas tu kan, slh sorg dr dorg ni garu kepala. peh, habis kelemumur bertebangan kebelakangan sb mase tu tingkap bas terbuka. angin sepoi2 bahasa trus bertukar angin sepoi2 kelemumur huh!

mamat bangla aku bleh respek g kat dorg sb dorg sedar dorg menumpang kat tempat kita. kalao tgk bangla, mane de yang pkai smat2. cincai2 je dressing dorg. ikut pengalaman aku la. tp kalao mamat/minah endon, pakaian nak belagak. yang laki baju ketat sua ketat. tp muka dr jauh g npk muka indon. pempuan, pkai skirt, sua tiga suku mekap sana sini tp dtg sini ada paspot ke idak. indon kalau bejumpe same2 dorg dlm bas mulut da xle nak bendung. wat mcm negara atuk kau.

tp aku xnafikan la ada jgk yang baik. penah la jgk minah indon sorg ni tlg angkat beg aku. aku juz marah kat warga asing yg xkenal dek untung ni. Aku xtau la polis buat kerja ke x dlm membasmi kebanjiran warga asing ni tp aku tgk dorg ni xsusut2 jgk. makin bertambah adela. kalau tgk tv3, tiap2 hari ada crite indon. mengarut2
lak tu cite dorg. tuka chanel laen pon indon. dgr radio pon byk kua lagu indon. aku ni kat indon ke?? haihh!!


p/s: agak2 kat indon tu ade ke tayang cite Malaysia? ade ke putar lagu artis2 Malaysia?? hurm.. juz wondering..

Tuesday, December 29, 2009

tahun baru

ape ek azam thun baru aku tahun 2010 ni.

lets check it out.
1. tanak ponteng kls lgi.
2. nk jimat cermat.
3. nk naikkan berat skilo dua
4. nak kekalkan hubungan yang ada.
5. nak amek lesen moto.
6. nk polish skill memandu ala2 micheal shcumacer<-- tatau nak eja.
7. nk jd girlish sket. hahah.
8. ok. tu je.

Sunday, December 6, 2009

alahai era..nak kondem byk ni,

Aku kat rumah ni xde mende nak buat. Keje aku tiap2 ari ngadap laptop, ngadap tv, mkn, tido dan dengar radio. Haa.. sebut psl radio ni, kat kampung aku ni ssh nak dapat siaran radio. Hot fm mmg susah nak dpt. Xtau la kan kot2 hset aku ni xle nak detect signal hot fm. Byk siaran thailand je aku dpt.wakaka. tpi era.fm mmg dapat. Syabas2 aku ucapkan. Sedap la jgk telinga mendengar. Telinga aku pon tiap masa sumbat ngan earfon. Aku sebenarnya da lame xlayan radio. Yelakan xde mase nak dgr. Bz manjang. Maklumla, aku kan setiausaha Najib. Ok mls nak merepek panjang2.. sbnrnya nak ckp psl ketidak sukaan aku dgn radio era ni. Kepada sesape yang bace entri ni yang ada sangkut paut ngan radio era ni aku mintak maap byk2 la. Aku sebagai pendengar nak kondem sket la...em..mcm byk je nak komen. Huhu. K la.. aku smlm dgr radio dlm pkul 2++ pagi. Tgh layan lagu toyol kua la pulak lagu mila. Aku ni da naek loya dgr lagu dorg. Wakakaa. Xminat ah mila. Ssh telinga aku nak terima lagu kau. Xtau kenapa. Lagu kau yang Jika Kau Ubah Fikiran tu adik aku minat gile. Aku rase nak tampar2 je muka adik aku tu. Ntah celah mane yang sedap tah. Haaisshh sabar2. adehh tersasar jauh lak. Kita sambung, pas dgr lagu2 tu tiba2 aikk next song, lagu toyol n mila tu balik. Ape ke he nye yop. Slh setting gamaknye. Aku pon trus xde mood nak dgr. Tido lagi bgus dr aku muntah ijau gak kat situ. Ok. Tu baru first, second, segmen din beramboi ngn pak nil tu. Pak Nil tu ok je, yang si Din uh cam melampau skit la lawak die. Kdg2 xlawak pon. Tp mengutuk je lebeh. Kalo aku la kene mest aku terase smpai ke tulang. Melawak2 jgk pakcik. Tapi agak2 la kan. Kalo org leh tahan ok la. Kalo cam aku ni jiwa kuntum beb. Mane tahan. Huhu. Ok, habis yang second.. third plak, asal la stesen radio nih suka ulang tayang lagu sama je tiap2 hari. Contoh lagu Pemain cinta- Adaband. Dalam sehari adela dlm 10 kali aku dgr. Naik cemuihhh haihhh. Mcm da xdo lagu laen ekau nak putar heh. Naek bebulu aku dgr. Lagi satu lagu adam n stacy tu. Meletup la sgt. Aku dgr intro je trus aku cmpak jauh2 hset aku. Wakaka. Cube la pelbagaikan lagu2..baru la para pendengar tak tukar siaran. Putarkn la lebih skit lagu inggeris. Lagu nasyid ke.. Ni tak lagu indon je byk bile nak maju. Katakan tidak pada pemuda lombok!! Lagi satu, iklan kua byk sgt dr lagu. Siap aku leh g maen teng teng lagi sementara tunggu iklan habis. Hadoiii.. penat gak membebel ni.. dgr IKIM fm la plak pasni. Huhu.. assalamualaikum..

Saturday, December 5, 2009

hoho

mls tol la nak edit skg..
celcom berukband ni mcm gam**** la
haishh!
kalo ibu pejabat celcom sebelah umah aku ni
da lama aku g tuang petrol pastuh bakor
geram haih!!
pk nak untung je tp service aku bg 0.5 bintang.
it is too bad
eh, p1 wimax ok tak?
hehe

Tuesday, December 1, 2009

Raya Sudah Selesai.
Syukur Ke Hadrat Illahi
Kerana Hari Raya Haritu
Hujan Tidak Turun 3 Hari Berturut2
Brsyukur Kerana Tuhan Telah Memudahkan Ibadat Korban Ini
Hari Ni, Raya Ke Empat Baru Stat Balik Hujan
Subhanallah..

Thursday, November 26, 2009

entri raya


disini aku nak mengucapkan
selamat hari raya aidiladha a.k.a hari raya korban
kepada semua bloggers
dan semua yang mengenali diri ini.
dengan ucapan jom kita kerjakan itu lembu dan kambing.
ngeh3..

Monday, November 23, 2009

aku,mimpi dan Tuah

Pagi tadi lepas semayang subuh..aku tido balik sb keadaan yang dingin menyebabkan tarikan bantal, katil dan selimut lebih kuat menggoda aku utk tido. Dalam beberapa jam aku bermimpi. Ya aku bermimpi tentang seorang budak bernama Tuah. Tuah baru berusia lingkungan 4 thun. Sgt comel budaknya dan sgt petah berkata2. aku tak tahu ape hubungan aku ngan Tuah tu tapi yang pasti hubungan kami sgt rapat. Yang pasti Tuah merupakan anak yatim piatu. Aku xpasti mcmane kematian kedua ibu bapanya tapi yang pasti die adalah yatim piatu dan sebatang kera. Mungkin aku membelanya. Entah, aku tidak ingat. Pada suatu hari kami pergi ke pantai. Kami dan beberapa lagi. Masa tu hujan renyai. Kami bermain dengan girangnya. Tuah mase tu sgt gembira bermain air. Ade kebahagiaan dalam diri aku tatkala melihat die bergelak ketawa sambil bermain air. Aku perhatikan dari jauh smbil aku tersenyum seorang diri. Aku dah anggap Tuah mcm anak aku sendiri. Sedang leka melihat keletahnya tibe2 datanglah ribut taufan menyebabkan laut sgt bergelora. Ombak yang menghempas gigi pantai sgt la besar dan kuat. Mcm tsunami mungkin tapi keadaan masih lagi terkawal. Aku menjadi kelam kabut. Fikiran aku mase tu hanyalah Tuah yang seronok bermain. Aku dengan kuatnya melaungkan kepada Tuah supaya naek ke tempat selamat memandangkan ombak tersebut mungkin boleh menelannya ke tengah laut. Oh, aku sungguh risau. Sambil aku melaung2kan tuah kelihatan seperti tidak berganjak sedangkan orang2 yang die sekitar itu sudah bertempiaran lari. Aku dengan tidak teragak2 berlari mendapatkan Tuah. Aku hendak merangkulnya tapi die menolak. Die kata masa nya sudah tiba. Die ingin pergi kepada kedua ibu bapanya. Aku tidak mempedulikan kata2nya. Yang aku fikir masa tu hanyalah utk menyelamatkannya. Mana mungkin budak sementah itu boleh berkata sedemikian. Die beralah. Aku merangkulnya pergi ke tebing yang tinggi sedikit. Keadaan yang cemas bertukar selamat. Kami berlindung di bawah pondok. Aku lega. Tapi Tuah kelihatan memandang tajam kearah laut. Die tidak menangis. Juga tidak ketawa. Anak matanya tepat memandang laut. Aku perasaan tapi aku biarkan. Dengan kuasa Tuhan tiba2 aku tidak perasan Tuah hilang dari genggaman aku. Die sudah pergi ke gigi pantai. Dan pada masa tu aku sudah tak boleh buat ape2. ombak perlahan2 membahamnya. Dan ia pergi dari penglihatan aku.. aku kelihatan sgt sedey tapi aku pasrah dengan ketentuan-Nya. Tuah semacam tahu ajalnya sudah tiba. Dan bila ajal telah menjemput, apa2 pun xboleh menghalangnya kerana Allah tidak akan melambatkan atau mempercepatkan ajal seseorang itu walaupun hanya sesaat... tapi aku tidak tahu kenape aku bermimpi mcm tu.. tak tau kalau2 ada maksud tersirat ataupun ia sekadar mainan tidur...... wassalam

Friday, November 20, 2009

Menyelesaikan Tagg

here we go kak icha..wee~

1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.:
  • die satu negeri ngan aku. kan?kan?kan?
  • kecik comel je orgnye
  • suke tangkap gmba smbil tongkat dagu.
  • bakal jadi cikgu.hehe.
  • ade Bf name EJ.. ( i know EJ is stand for what k.icha. ritu skoden mespes die.hehe)
2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
  • aku ade sekor kura2 jantan yg sgt hyperaktif
  • aku suke mkn bigmac tp xleh mkn salu lorh. very mahal :(
  • suke suh nenek aku msk. sebab die masak very sedap. nyum2
  • kalo xde watpe aku suke on9 blog, mespes.. (sape2 de mespes sila add kat kilogram88@yahoo.com)
  • aiyakk.. nape byk sgt ni smpai 10
  • aku suke makan. suke tido.
  • aku sgt terer msk megi
  • jugak sgt terer masak air
  • sgt tak terer masak tomyam,kari,gulai,sup,watever
  • agak2 ade org nak wat jadi menantu tak?hahaha
3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
dont want to tag anybody sb aku tau korg mest da bosan layan tag.

Wednesday, November 18, 2009

Entri Marah Ni!!

Aku pun tak paham la kenapa dunia semakin hari semakin pelik. Mana tak nye. Yang pempuan nak jadi laki. Konon2 macho la sgt tukar2 jantina ni.Tringat lak mase aku kat matrik ade sorg budak ni sekali tgk npk mcm laki tp tiba2 die masuk kat bhagian asrama perempuan lak. Baru aku tau die ni pempuan. Ngan stlyo rmbut fulamakk ko. Cacak2 perang lak tu. Kalo gajah jatuh ats pale kompom koma 14 hari. Haha. Yang laki nk jadi ppuan pon ada gak kt mtrik aku. Siap g kuliah kai kemeja putih tpi kat dalam kai singlet pink. Xle bla btol. Haha. Ngan rmbut rebondingnye. Guna jari pon boleyyy..

alamak, Lari dari tjuk la pulak. Sbnrnya aku nk kupas isu kenapa manusia skg lebih cenderung nak jadi binatang. Sanggup berhabisan duit beribu2 dolar semata2 utk kelihatan macam binatang. Biasa bende2 haramjadah cmni berlaku kat negara2 luar je. Kat malaysia Alhamdulillah rasenye xde lagi kot. Yang aku heran tu ape sebabnya yg dorg tu sanggup mengubah rupa dorg yang sedia elok tu semata2 utk kelihatan mcm binatang. Untuk tunjuk hebatkah? Tunjuk kelakian dia kah? Tunjuk ke-extreme-an dia kah? Untuk fofuler kah? Kah? Kah? Kah?

Aku sendri pun tak tau ape sebenarnya niat dorg tu. Korang sume mest tau kan dorg2 yang suka ubah rupa yang sedia hnsem dan cute tu..mest korg penah npk beliau2 ni. Sampai aku pun dah tak tau nak kate pe la. Buruk nau muka korang! Kunun kalo society tgk korg, dorg akan tabik spring la. Igt dorg akan bg ayat cmni la : ’Waa respek sama lu la bro. Asal bro x ubah muka tu jadi bentuk binatang gemuk pendek kaler pink tu ke..babun ke.. mentibang ke. Baru la what the rock is cooking bro”.. erk?? Aku pun tatau la sepsis jenglot ape masuk lam badan dorg smpai snggup kelihatan seperti ini.....

Tiger Man not Tiger woods ok!



Cicak Man a.k.a lizard Man


Harimau Bintang man.

Kuda Belang Man

Yang manusia tu tak pe r.. ni ade plak tibe2 bace kosmo! ade satu hotel ni buat bilik yang sebijik macam tempat tinggal hamster. Siap ada bende alah bulat2 yang hmster boleh lari2 dalam tu. Pastu disediakan tempat tido atas jerami, diberi makanan bijir-bijiran konon customer leh merasa la camane kehidupan hamster . Haishh~

weeee~

Tapi yang paling teruk tu spesis2 binatang kat malaysia pun ada. Spesis ni yang paling aku tak suka. Sampah. Spesis manusia tapi perangai macam binatang!. Bapak rogol anak. Adik rogol akak. Atuk rogol cucu. Jiran belakang rogol jiran sebelah. Haishh macam2. cabul sana, cabul sini. Huh! Marah ni!! Spesis2 mcm ni memang semakin ramai kat Malaysia smpai tak kenal darah daging sendri. Semua nak bedal asal nafsu dapat dilepaskan. Yang teraniaya sape? Kita jugak.. (perempuan sahaje ok!).. hik2 bekap kaum sendiri pulek. Da la. Penat nak membebel pjg2. renung2kan dan selamat beramal..

Sunday, November 15, 2009

yay!

http://emo.huhiho.com


yay! yay! yay!
exam sudah habis
terlepas la sudah azab
yang sememangnya telah menyeksakan
otak, saraf-sarafan, urat-uratan aku ni
perkara2 yang aku nak wat selepas tamatnya exam ni ialah:
1.Qada' tido
2. tgk muvie
3. melalak
4. melolong
5. basuh baju satu bakul yang kalo gajah masuk pon muat.
6. makan
7. tido
8. makan lagik
9. tido balik

hoho.. gembiranya hidup ni. rase macam berada di awang-awangan.
petang tadi kua g makan kfc dan jumpe someone.
da nak dekat 2 bulan xjumpe.
wa rindu sama lu. lu tau ngak.
miss ur smile. miss ur laugh. miss ur face. miss ur joke. miss the way u look at me.
pendek kata........
i really MISS everything about you..
Zız∀ IɯןǝH ǝʌoן ʎɯ ǝʌoן

and tak lupa juga kat kawan aku
yang sedang melawan cancer
aku doakan kau cepat sembuh
kuatkan hati. banyakkan berdoa.
sesungguhnya Tuhan amat menyayangi hambanya
yang banyak bersabar dan berdoa kepada-Nya
aku tak suka la ko hantar msg ko cakap ko da nak mati
hidup mati tu di tangan Tuhan
kita tak berhak untuk mempersoalkan tentangnya
gunakan masa yang ada dengan penuh manfaat k!
hope u will get well soon.
jgn lupa makan ubat tau!

last but not least.......

credit to fatin sebab da bawak aku g jumpe die.
hehe cyg ko fatin. muahxx3


kadang-kadang tak semua yang kita nak kita akan dapat.
yang mampu kita lakukan adalah bersabar.
mana la tau di sebalik ape yang terjadi.
ada sebab di sebaliknya..
tapi kenape..
susah untuk aku terima..
really dont know how to describe this feeling rite now.
broken.sad.speechless.

*sigh*

Saturday, November 7, 2009

Nk tanya korang la.

Dalam Nuffnang
ape beza antara Hits, Unique, dan Views
im in little bit confuse.
anybody have the answer?

Thursday, November 5, 2009

hantu pun ade nafsu jugakkah??


aku ade cet ngn sorg kwn aku ni die cite pakcik die kene kacau oleh spesis antu ni. sundal bolong ke pontianak harum sundal ke suster ngesot ke tu tatau la kategori die ape. ikuti lah cerita beliau... jeng..jeng..jeng.. jom kite SERBUU..



*opss.. ni slh. ni cite psl die mimpi antu. antu tu muka mcm ROSSA!.pastuh ditgkap oleh nenek kebayan menggunakan alat same lam cite ghostbuster.. tah pape kan mimpi die?

ni cito sobona eh.......................................................................eden torai....


*sile abaikan baris ke-7 itu

makk aihh.. hantu pun ada nafsu ke arah itu jugak ke? ataupun spesis ini kekurangan hantu jantan seperti drakula mahupun pontianak ensem si robert pattinson?..wakakaka.ok, tak lawak.

* mamat ni aku punya!

Tuesday, November 3, 2009

haru betol la.

org tgh sibuk2 mengulangkaji subjek
mata aku plak wat hal
time2 cmni la die nk meragam.
aku SAKIT MATA siot.....

nape la ko nak sakit time2 camni wahai mata kiri.
rabu ni kompom aku bawak toyol, sundal bolong,kuntilanak segala
seperti tips yg disarankan dalam blog beliau.
harini aku berjaya xtido malam.
yess!!
tp bukan sb stay up utk stadi.
tp kerana telebih minum air nescafe ptg td
hua.hua.hua.
padan muka aku.
kowang ade tips tak cane nk ilangkan sakit mata dengan kepantasan 150km/j??
sbb aku punya darjah kerajinan telah mengalami nyah pecutan pada tahap membimbangkan sehinggakan nk bukak buku pon malas.
haishhh~

List 0f Exam:
4hb ~> Material
8hb ~> Numerical Method
10hb ~> Process ; Technical Comunication
15hb ~> Thermofluid. heheh!
15hb ptg ~> MERDEKA!
This 2 Weeks Is Seriously Killing Me

Sunday, November 1, 2009

percintaan antara 2 ekor cimpanzi



pecah perut aku tgk video ni..
hahaha..
layan jela.

potong saga.



sebuah video lakonan namawee..
aku xtau ape motip video ni.
layan jela.
agak lucah tp kelaka.

Friday, October 30, 2009

suatu pengakuan yg benar tp meloyakan.


aku sebenarnya disini nk buat pengakuan tentang
status sebenar mengenai diri aku. kalo korg tgk header aku tu, maybe korg igt aku student lagi kn? lgipon umo aku pon kat situ tertera 20an yg akan bakal menginjak ke 21an pada disember ni. nnt bg hadiah ek..ngeee.

ok, lari dri tajuk. sbrnya mmg aku seorg student. tp
aku sebenarnya telah pun berkahwin beberapa tahun yg lepas sehingga dikurniakan sepasang anak. satu laki satu ppuan yg sgt la comell mcm omak die..wkakaka..

tp apekan daya..mahligai yg dibina tidak dapat bertahan lama
kerana tiada jodoh mungkin. tp aku pasrah. disebabkan terlalu kuciwa, aku pon smbung ijazah utk melupakan segala kisah duka dalam kehidupan aku.

utk pengetahuan pembaca.. sebenarnya, bekas suami saya itu telah pon berkahwin laen dan telah pon mempunyai 3 org (xpasti) anak hasil hubungan ehem2 mereka. hatiku sekali lgi terguris kerana bilangan anak yg mereka dapat
lebih byk drpada aku dapat..oh..oh..tidak..

oklah..aku sgt la sedey skg ni.. kerana tidak dapat menerima hakikat lagi yang aku skg tanpa dirimu lagi.. hanya gmba anak2 kita saja yg dpt
aku lepaskn kerinduan ku padamu..
wuuuu.....waaaaaaa...wuuuuu..

kepada si dia.. aku xmenyesal kawen ngan kamu.. tp nape kamu xamek anak2 ni skali.? aku nk stadi pon taley .. haremm tol..
smbung nangesss
wuuuu......waaaaaaaaaa.........wuuuuuuu...
ni la pic anak2 kami...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
ni laki...


klik utk tumbesaran
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
ni pempuan

*sbb tu aku xnk tjuk sape laki aku...hurmmmm..*sigh*

Monday, October 26, 2009

karangan seram versi dak darjah1

video

drop this quite interesting video as the knowledges to all of u..
kdg2 kita lupa.. sehebat mane kita.. seindah mane rupa kita..
kita adalah makhluk ciptaan tuhan yg telalu byk melakukan kesilapan.
dari mana kita asal.. disitu jugak lah kita kembali.
salam..

credit to aini becoz of this video.


Monday, October 19, 2009

permainan ilusi. cube tgk.








pening bukan?? hehe. enjoy it.


Sunday, October 18, 2009

jom gelak part2.

seorg suami sedang marah dan kebingungan dengan kenaikan bil telefon rumahnya.

jadi si suami tersebut memanggil isteri, anak, dan org gaji nya.
mula si suami bertanya kepada si isteri.
suami : yang, kamu ade gune telefon rumah x buat kol sape?
isteri: xde bang. saya gune telefon tempat kerja je hari2.

slepas mndengar alasan isterinya.. si suami bertanya kepada anaknya pula.
suami: kamu ade gune no telefon rumah x?
anak: eh, xdela ayah. saya biasa gune telefon kt tempat keje saya je. mne de mase nk balik rumah.

ngah rasa xpuas ati si suami bertanya pula kepada org gajinya.
suami: kamu ade gune no fon umah x?
org gaji: kalau sume org gune telefon kat tempat keje saya pon same pak.

Thursday, October 15, 2009

jom gelak.

duit syiling


sepsg suami isteri yg telah bercerai ingin menuntut hak penjagaan anak tunggalnya. jadi, suami isteri terbabit telah dipanggil oleh kadi utk utk memberi alasan mengapa mereka layak utk mendapatkan hak penjagaan tersebut.
mula2 kadi tersebut bertanya kepada si isteri..
kadi: mengapa kamu berhak utk mendapatkan hak penjagaan tersebut?
isteri: anak itu saya yang mengandungkan die. dia keluar dari perut saya. saya yg jaga die dr kecik hingga besar. jd saya berhak encik.
si suami sudah terketar2 utk mereka alasan sb beliau tau yg lepas ni kadi itu mesti bertanya kepadanya.
kadi: ok, kamu pulak camane?
suami: cuba tuan bygkan. saya telah memasukkan duit syiling kedalam lubang mesin air. jadi air tin tersebut keluar dr mesin itu. jadi saya nk tny tuan, air tin yg kluar tu hak saya ke hak mesin?
kadi: hak kamu.
suami: haa.. jd sama la ngn kes saya skg kan..kan. kan..

KEPADA SAPA2 YANG BELOM LAGI TGK CITE PAPADOM
AKU SARANKAN KORG TGK SB XKN RUGI DUIT TIKET KORG SBB CITE NI MMG BETUL2 BEST. BYK PENGAJARAN. BILE AKU TGK CITE NI AKU BARU AKU TAU SSHNYA SEORG BAPA NK JAGA ANAK. SEDEY PLAK BILE PK AYAH AKU KT UMAH YANG BYK LAKUKAN PENGORBANAN UTK FAMILY.
SO.. KORG WAJIB TGK. LU ORG XKN NYESAL. WA BERANI POTONG JALI MAA..

Monday, October 12, 2009

::adakah anda peminat lady Gagap??::


adakah anda penah dgr lagu just dance? ha? xpenah? em.. penah dgr lagu poker face? ala.. lagu die yg camni..po..po..po..po..po..po..po..po..poker face.. haha. xpenah gak? kalo cm2 anda mmg buta seni. lady gaga ni aku sbnrnya tatau dr mane asal usul die sb aku mls nk gugel psl diri die sb die pon xpenah nk gugel sal dri aku..huahuahuaaaa. ok sbnrnya bukan nk cite asal usul lady gagap mahupun hobi die di waktu lapang. tp aku disini terpanggil utk memberi kenyataan yg kurang enak la psl minah ni. nk
tau??ha.. jom bace.

aku ni xde la minat sgt ngn ppuan neh. aku juz layan lagu die je. sb lagu die catchy,rancak,menarik,tertarik dan sama waktu dengan. senang cite sedap ah! spt yg kite tau lady gaga ni mmg suke berfesyen pelik2. jap aku tnjuk gmba


haa... ni imej alien

ha.. ni plak imej piring terbang ok.

mekap die pon pelik2..jap aku tjuk gmba.

ha.. ni plak mekap ala2 zoro. cantik x..

hoho.. bukan ttg fesyen atau mekap yg aku nk tjukkan kt korg tp sbnrnya nk bgtau ttg imejnya yg sgt2 seksi dan mengghairahkan. ha...suke la tu.
siyes wey, td aku saje bosan2 surf la utube nk tgk
video klip lagu die-papparazzi. kalo korg tgk die nye video klip.. pergh wa ckp sama lu.. mengghairahkan+ mengancam siooottttttt minah ni.. diselitkn pulak elemen2 seX terang2an. kalo laki tgk mest terjojol bijik mata korg. tp sbnrnya video klip tu tayang body je lebih drpd mksud sbnr disebalik lagu paparazzi tu. xde kene mngena langsung!korg jgn tatau minah ni kalau tgk kat mane2 video klip die mmg kalo xseparuh bogel mmg xsah! haishhh dunia2..
opsss... pelempang sulong
aku da lekat kat montot die

tp kalo penah terrrrrr....tengok la die nye video klip lagu poker face tuh mmg fully bogel la. die ni sbrnya nk jual lagu ke nk jual bodi??
haa... lebih kurang gini la aksi die di kala tgh gersang dlm klip video tuh. pasni korg jgn gatal2 lak nk g tgk bg sesape yg lom tgk g. dosa okeyyyyyyyyy... hikk.
aku ni bukan ape. aku xdela anti ngn minah ni tp aku kurang suke ngn penampilan die yg overacted (tatau nk eja) atau dgn kata laen seksi melampau atau bhse kasarnye mcm tak pakai baju! (kasar ke?)
mmg la bg org kt barat tu mnde2 cmni dah jd makanan ruji dah kt sane. hari2 tgk ppuan bukak sane sini.. dedah lurah, dedah montot, sb nk tjuk bodi sape lagi mantap. tp bg kita rakyat mesia ni mmg xkene la ngn gaya pemakaian kita. aku tgk pon malu. tgk skali xnk lagi.
so nasihat aku kt sini.. nk layan lagu die xpe. tp jgn la trikut2 ngn perangai minah saleh ni sb dorg ni mcm dah kembali kepada zaman batu. xsuke pkai baju!
k.. daaa~

Wednesday, September 30, 2009

.iklan

kepada penggemar band2 underground, datanglah beramai-ramai ke konsert radio rosak pada 3 okt 2009 di MITC melaka pada pukul 2ptg-12mlm. tiket antara rm18-rm25. antara band2 yg akan membuat persembahan adalah: plague of happiness, the rhaman, projek pistol, auburn, OAG, cili, zip ziller, stereosakit, the times, khottal and news at 11

ticket agent:
along: 012-3332526
sha: 019-3677901
nabila: 017-9879298
pada korg yg xnk beli tiket tapi juz nk ngurat awek2 ticket agent pon bole jugek.hiks!

p/s: sori gamba kurang memuaskan.

Sunday, August 30, 2009

pergi jasin

ehem2.. salam.

tuan punya blog ni sbnrnya masih lgi bernyawa yer.cume tidak aktif lagi berblogging disebabkan kebizian terlampau.

sbnrnya post kali ni nk cite psl baru2 ni aku g bukak pose bersame2 ngn anak2 yatim kat jasin.bukan anak encik yatim jiran sebelah umah korg tu..hikks..
actually pest time aku join xtvt amal ni.hikk.sungguh jahil rase.

menurut tentatif program kami dikehendaki naek bas pkul 3.30ptg. awal gile. igt pegi2 terus bukak pose tp kne beramas mesra dlu ngn anak2 yatim ni.
dengan berbaju kurung dan berbeg hijau aku pun naik la bas. bajet dari ayer keroh ke jasin tu sejam setengah la. tapi dekat rupanya. dalam stgah jam je kot. xsempat montot nk panas duk ats kusi..lalalala~

sesampai je aku bajet kat sane adela beratus2 anak yatim rupa2nya 9 pempuan, laki dalam 30 cm2 la.ktorang lagi ramai dr dorg.. da kompius mane satu anak yatin sb badan ktorg ngn dorg lebih kurang je.huhu.

ok.kat sane ktorg kne bahagikan sorg akan dpt satu adik. aku pun dapatla adik ni. name die atikah. baru tingkatan 2. byk ckp budaknya. npk gembira je die tp dalam ati die siape yg tau kan.
lepas tu ktorg ni maen la satu pemainan sementara tggu bukak pose. permainan nye ialah..........................GORENG PISANG.
bunyik die lebih kurang cmni:
'goreng pisang,goreng pisang,goreng pisang sekarang..
pisang ape pisang ape,pisang ape sekarang..'
pisang ape?? haa..tu yg kita xtau.haha.

maen punya maen. kumpulan mane yg kalah kene denda...............SIFIR SIFUT
bunyi die cmni:
1 kali siput..siput.(smbil gerakkan kepala ke kanan satu kali)
2 kali siput..siput.siput. (gerakkan kepala kekanan 2 kali)
bygkn kalau kne wt 10 kali. mau xteleng pale ktorg.

dah siap main ktorg ditugaskan utk bertanya ttg latar belakang anak2 yatim ni.
mase tu siyes sedeyh doe.
soklan aku: suke x masuk sini.
aku pun tgk dorg tunduk. mata cm nk nges. aku da la xle tgk org nk nges nnt ngn aku skali nk nges. mata aku mase tu dah bertakung tp nseb baek en.L kol mase tu. boleh la kaber2 sket.hikk.
kesian la tgk dorg ni. dorg ni sbnrya xde mak ayah. tp kehidupan dorg ssh menyebabkn mak ayah dorg xle nk tggung semua adik badik.tu yg sesetengah parent amek kptusan anta dorg kt umah anak yatim. aku pecaye ni bukan kerelaan dorg utk dtg sini. da la kecik2 lagi. umo drjah 3 pun da merasa duk umah anak yatim. isk.! tp xpe. asalkan dorg hepi kt sini. tp jauh disudut ati dorg, dorg rindukan mak ayah dorg. ade satu budak tu muka sebijik cm adik aku. bygkn kalo adik aku kt tempat die. adehh.. sdeyh2.

sori la dik. akak xle nk bg pape sb mase tu duit akak dalam purse de 2 hengget jer. igt nk la sedekah sket tp xde duit lak. nant akak dtg lagi akak hulur la ek. sb dorg ni ckp nk kumpul duit raya byk2.. dorg ni aku da anggap cm adik aku sndri da.. syg korg.muahxxx!!

moral of the story: sesusah mane pun kite. kite kne fikir yang ada lagi org yang lagi kurang bernasib baik dr kita. kite haruslah bersyukur ngn ape yg kita ada.sekian.wassalam.

Saturday, August 8, 2009

mimpi & H1N1

dunia sekarang telah diegegarkan satu wabak selsema babi atau name laennya H1N1. Photobucket
posting kali ni aku xnk bercerita psl biodata wabak tersebut mahupun langkah2 pencegahannya.
tp ia lebih kepada mimpi mengenainya samada ianya benar ataupun hanya sekadar mainan tidur. waallahualam~

ceritanya bermula:

melaka sentral 6.30pgi:
aku baru tiba dr melaka sentral selepas institusi aku dikehendaki tutup seminggu gara2 wabak tersebut. setelah sampai,aku pun solat subuh dan tdo kejap sb kepenatan. milkysmile

tp tdur ku diganggu oleh seorg makcik cleaner kerana die menghalau sume org yg ade dalam surau tu sb die hendak melakukan kerja2 pembersihan.ciss!~ gnggu tdo wa tol la!milkysmile

ok slepas blah dr surau tu aku menuju ke kedai mkn.menu pagi td nasi goreng+ayam+teh o panas=RM5.50. gile cekik darah~Photobucket
mkn punya mkn dtg la sorg hmba Allah ni duduk depan aku.die pun baru smpai dr kelantan smbil mempelawa die utk mkn bersame2 tp die enggan mungkin sb aku xblanje die kot. huu~

kami pun borak2 la termasuk skali tentang wabak h1n1 yg semakin meningkat kematiannya di Melaka. die pun memulakan penceritaan nye.

hamba Allah: eh,taw x yg H1N1 ni sebenarnya xde ubat.
aku: hah? eh,bukan ke ade vaksin die yg org amerika duk sebok wt tu.
hamba Allah: mmg la ade,tp tu bukan btol2 ubat die.tu kan vaksin utk mencegah.sbnrnya untuk btol2 menghapuskan virus tu mmg xde.sbnrya badan kite sndri yg dpt menentang virus tersebut.
aku tbe2 ke-blur-an sedikit bile percakapan berbaur biologi. milkysmile
aku:eh,mane taw ni?
die pun bercerita la dr mane die dpt taw.

citenye cmni. abg kepada kwn die ni kire cm org alim2 sket la. saya gelarkan abg kwn die tu sbgai X.ok. si X ni boleh dikatakn tiap2 mlm buat solat hajat ape sume utk mengelakkan bala ni terus bermaharajalela membunuh manusia.pada satu malam, die telah mengalami satu mimpi yg mengatakan penyakit ini mmg tiada ubat.tetapi utk mencegahnya, kite haruslah memakan makanan drpd tanah.mknan drpd tanah tu mknenye makanan yg dimasak menggunakan periuk tanah or something like that. tp tu utk mencegahnya sahaja.bukan 100% boleh menyembuhkan.
setelah terjaga dr tidurnye.die pun berfikir barangkali.die pun mengkaji dalam al-Quran pun tidak menyatakan yg wabak ini tiada ubatnya walaupun di Amerika skg sedang giat menghasilkan vaksin menentang penyakit ini.
milkysmile

aku pun tidak mengetahui sejauh mane kebenarannya cerita ni. tp dalam al-Quran pun ada mengatakn setiap penyakit itu mesti ada penawarnya. dan aku juga tidak mengetahui sejauh mane mimpi itu benar ataupun ianya hanya mainan setan semata2.tidak digalakkan mempercayainya 100%. lu pikir la sendri.~ heee..
kite tgk sejauh mane keberkesanan vaksin buatan Amerika itu utk menghalang wabak ini dr terus meragut banyak nyawa di dunia dan baru lah kite fikirkan adakah ianya benar ataupun tidak.
akhir kata..wassalam.

Monday, August 3, 2009

its my turn

skg turn aku u aku lak kene tutup smnggu stelah 3 org pelajar didapati +ve H1N1
ciss..xsuke gile cuti xikut waktu ni.xpasal2 sume plan yg nk wt time cuti ni hncuss.
yg asal2 cuti smggu sbelum puase da xde sb kne gnti ngn cuti yg ni.adesss.

baru smpai ke kelantan stelah hmpir 12 jam aku duk dlm bas. nek kematu muntot
sejuk giler dlm bas. pkai baju dua lapis pun xjalan.
sesampai jer kt stesen bas kota bharu.kne nek bas lgi skali nk balik umah.rm3.50 je.dlu rm2.70.dlm perjalanan nk lik umah tbe2 de npk satu eksiden kt tgh2 jln. terkejut gak tgk sb da mghalang laluan ngn polis nye dtg.eksiden antara treler ngn lori ais(maybe je).perghh dasat.npk de kasut je kt jln.orgnye maybe da hntar kt spital kot.lori ais tu tbalik sblh sisi.tp npk cm xdela remuk sgt.cermin je pecah.pstuh kt tepi jln lak de satu treler 8 tayar kot. ntah ler.tp xnpk lak darah2 ataupun remuk2.

hurm..bas pun berlalu melepasi kawasan eksiden.dan aku pun tibe dirumah.sgt letih dan mengntuk.tiket bas lik melaka da beli da.ari jumaat.

mode:batuk teruk.hepi+miss someone that i care.

Thursday, July 30, 2009

pagi yg haram jadah!

Aku geram betol la ngan kelas pagi ni

Dalam jadual:

BMFS2513(T)

BK2 FASA B

PAY JUN

Ok.

Kejadian bermula:

6.11 am: tet..tet..tet..hset berkokok.owh ade org kol.

Aku pun angkat.de org kejut kn aku bgun..hehe

Bgun pagi gosok gigi,cuci muka then mandi.

Tempek bedak,lip balm,then turun.

Bas da setia menanti ktorg.

7am: naik bas berjemaah.da mcm bangla da.apekah??

Org sgt ramai pagi ni.seb bek dpt tempat duduk.

Duk dlm bas smbil pegang note sb kul 8 japgi de kls.

Mlm td xsempat nk hapal.

Baca smbil menikmati keindahan melaka di pagi hari.


Destinasi: bukit beruang-ayer keroh-durian tunggal

jarak dr hostel ke durian tuggal


Bas pun bergerak menuju ke perhentian pertama, makmal fasa b

Kt ayer keroh. Dengan selamba badak nye tgk je dak2 laen trun.

Dlm jadual terang tang2 lagi tulih BK2,FASA B

Napekah aku xturun???

Jeng..jeng..jeng..

Sb xpasan daa kls kt situ.igt kt durian tunggal.

Damnn it~!

Mse tu wt muka xbslh lagi sb xperasan.

Bas pon bergerak smpai la ktorg kt durian tggal.

Masuk je pintu pagar

Nermie dickson (kwn)

bersuara: ”eh, kelas kite dekat fasa B la”. Smbil tgk jadual yg ditempek kt failnye.

(baca dalam pelat sabah)

Dak2 lain termasuk aku sume da muka cuak.

Sb mase tu da kul 7.30 am.

Apekah???

Sempat lgi ke nk U-turn balik?

Ko nk kne marah ngn pkcik bas kah??

Sesampai je dkt kafe.

Pintu bas dibukak utk bg laluan pelajar lain turun.

Tp kami xtrun2.

Pakcik bas bertanya:

Kamu ni nk pegi mane xturun2??

(nada agak tinggi)

Slh seorg drpd kami menjawab: ”err pkcik,sbnrnya ktorg nk g fasa b blik

(nada cm takut2)

Pkcik bas: ”kenape kamu xturun td???”(nada marah lagi+muka masam)

Ktorg menjawab lagi:”err..ktorg terslh tgk jadual la pkcik”

Las2 nseb la pkcik ade mood lagi nk anta ktorg blik.

Syg pkcik!


Lokasi: fasa B.

Jam: 7.45am

Tggu diluar sementara menunggu miss PAY JUN dtg

Tggu punya tggu jam menunjukkan pkul 7.55 am.

Kemanakah die??

(tgh sabar menunggu)

Xtahan menunggu.terase nk ke tandas.

On the nk g tndas.terjumpa kwn. Smbil menunjukkan msg dlm hsetnye yg berbunyi

”kelas miss pay jun di durian tunggal di BK6”

Shiiiiiittttt!!!!!

Taw x ktorg dah berulang alik dr sana td dgn mcm2 dugaan??

Igt ktorg naek kapal ke ape??

Igt dr sni nk ke sana amek mse 5 minit ke??

Kalau lah miss paham..isk..

jarak dr fasa B ke kampus induk(durian tunggal)


Tp ktorg yg nek bas ni mmg melenting habis r.

Xpesan awal2 nk tuka kls.

Dah tu jauh lak tu nk pth blik.

Kalau bas ade tiap2 2 minit xpe r gak.

Las2 koling miss tu

Kls diisyhtiharkan...........BATAL~!

Huh puas ati.kitorg naek bas panaroma trus blik hostel.

Sume org da cm ape da duk mencarut2.

er..aku xla..(kunun)


jarak dr masjid tanah dr hostel aku (tiada berkaitan dengan crite di atas.hiasan semata2)

Sunday, July 26, 2009

busan la..
nk kua mls..
nk wt kje tade mood..
hset lak sunyi sepi..
tade sape nk msg aku kah?
huu..sdeyh..
this week:
-got 2 quizes
-1 project work
-1 tutorial
tp sume cam harem.
sume xsiap g..
haha..
malas tol la nk siapkn.
p/s:miss Yana& ting tong..hurm..

Friday, July 24, 2009

huh

da lama bersawang belog ini sb semenjak berada di tahun 2 homework aku bertambah byk berbanding tahun 1. duit dalam bank bertambah sikit. duit pinjaman blom masuk lagi. nk beli 2 buah buku 15+72=RM87. banyaknya nk guna duit tak termasuk lagi duit makan dan keperluan laen.

ptptn=RM1500/sem
1sem=6 month
RM1500/6=RM250/month
RM250/30=RM8/day
sehari rm8 je??
mne cukup..hurm..


misi di tahun 2 ni aku ingin memulakan kerja sambilan untuk sebuah motosikal









ini adalah kerana hari2 di kampus adalah hari yg sgt memenatkan memandangkan aku terpaksa berjalan kaki hampir 2km sehari utk berulang alik dari fakulti ke fakulti. saya sungguh penat,panas,lenguh kaki dan sebagainya. saya sama sekali tidak menyangka kehidupan saya di kampus baru sesukar ini. kalau waktu balik pula saya terpkase menunggu bas terlalu lama utk pulang kerana jadual bas telah ditetapkan. saya sungguh geram kerana masa saya terbuang dengan banyaknya dengan hanya menunggu sebijik bas!



kawan2 saya majoriti sudah mempunyai kereta dan motosikal sendiri dan ada juga yg menumpang dari kwn lain. berbeza dengan saya yg memang tidak suka menumpang kenderaan org lain lagi2 kereta. saya teringin memiliki sebuah kereta kerana saya tidak pandai menunggang motosikal dan insiden kemalangan ritu membuatkan saya sedikit trauma dan takut utk memandu motor.



kereta yg saya ingin pandu semasa blaja, walaupun kecik tapi memadai utk pergi ke kelas:









tapi saya ni amatlah tidak kaya orgnya. semestinya ayah saya tidak mampu utk membelinya utk saya..uhuk2.
jadi saya seharusnya bekerja utk mendapatkn sesuatu walaupun saya tahu akan akibatnya nant.saya terpaksa kerana saya terdesak utk mencari duit. kerja,kerja,kerja dan kerja. kereta,kereta,kereta dan kereta.tp xmampu.moto,moto,moto dan moto walaupun ada sedikit takut disitu.(byk sebenarnya).

money is the most important thing in my condition rite now.

MONEY= TROUBLE

mode: tired,stress,sleepy,sickness,keje byk xsiap.

Saturday, July 11, 2009

hoh~
sudah lame ku tidak mengupdate blog
bz,bz dan bz
mood berblogging suda ilang
penat,penat dan penat
ptg td pegi jogging
kt kwsan bukit
tempat org letak pencawang
huh sgguh mncabar
bsh ketiak woo..
blik lak ade anjing kejar 2 ekor
besar2 lak tu
muduhnye anjing xpasal2 nk kejar
igt muka pecah rumah ke??
tp nseb de tuan die.
huh cuak!
saya penat.
nk beristirehat.
akan mengupdate bila ada wktu lapang sahaja.
da~

Tuesday, June 30, 2009

packing packing and fly to malacca
the next semester will be start
and everything is gonna be change
with new spirit
study is the main point
let by gone be by gone
this blog need to be rest
no update at this time
till im settle down all the thing
maybe im little bit buzy
so,
dont miss me ok?~

gile ah!
rini aku tnpk satu mnde.
aku npk kwn laki aku .
mse same2 skolah mnengah dlu.
seorg pesilat negeri.
panas baran.
kaki merajuk!
da 4thun xjmpe.
las jmpe pas abeh skolah.
gile ah~


alkisah cmni.
mamat tu suke kt aku dari zaman skola g
tp aku bo layan~
xde r. mls r. da la skelas.
tp syok gak dlu.
salu kne kenen2 ngn clasmate
haha siot~


ok bebalik kepada cite asal
cmni
pdi td bgun g blaja mandu
al maklum sok nk test
smpai je sana
drive dlm litar tu 3 round
lepak la kt tempat moto lak.
tgk org bawak moto
duk la sorg2
sgt bosan
td ramai sgt org tmbah2 laki
lgi btmbah bosan


tbe2 ade pengumuman
kepada sekian2...sile ke kaunter utk ambil moto.
aku pun tgk jela
tbe2 salah satu mata aku tpndang sorg mamat ni
alamak!
mcm knl lak
haishh.
kompem mmg die
pergh..hnsem.kecik2 xnk hnsem.
ngn setting rmbut baek punya
mcm rmbut durian selat
ngn pkai kemeja kaler ijau lumut
same cm kaler kasut aku
lalala~


aku pun jd gelabah
4 thun tu xjmpe
fest ttup muka dlu
xnk die bg npk aku
las2 aku angkt kaki
blah dr situ
xnk dikesan oleh die

adess..
die dtg semata2 nk mencari aku kah??
tu la.. gatai sgt ckp aku blaja mandu kt situ
kan die datang..
haishh pasan lak da~


da la..
harap aku xjmpe die lgi da.
xnk.. xnk.. dan xnk.
at last aku jmpe gak ko
haha~
tu je nk cite.babaiii