foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Sunday, December 6, 2009

alahai era..nak kondem byk ni,

Aku kat rumah ni xde mende nak buat. Keje aku tiap2 ari ngadap laptop, ngadap tv, mkn, tido dan dengar radio. Haa.. sebut psl radio ni, kat kampung aku ni ssh nak dapat siaran radio. Hot fm mmg susah nak dpt. Xtau la kan kot2 hset aku ni xle nak detect signal hot fm. Byk siaran thailand je aku dpt.wakaka. tpi era.fm mmg dapat. Syabas2 aku ucapkan. Sedap la jgk telinga mendengar. Telinga aku pon tiap masa sumbat ngan earfon. Aku sebenarnya da lame xlayan radio. Yelakan xde mase nak dgr. Bz manjang. Maklumla, aku kan setiausaha Najib. Ok mls nak merepek panjang2.. sbnrnya nak ckp psl ketidak sukaan aku dgn radio era ni. Kepada sesape yang bace entri ni yang ada sangkut paut ngan radio era ni aku mintak maap byk2 la. Aku sebagai pendengar nak kondem sket la...em..mcm byk je nak komen. Huhu. K la.. aku smlm dgr radio dlm pkul 2++ pagi. Tgh layan lagu toyol kua la pulak lagu mila. Aku ni da naek loya dgr lagu dorg. Wakakaa. Xminat ah mila. Ssh telinga aku nak terima lagu kau. Xtau kenapa. Lagu kau yang Jika Kau Ubah Fikiran tu adik aku minat gile. Aku rase nak tampar2 je muka adik aku tu. Ntah celah mane yang sedap tah. Haaisshh sabar2. adehh tersasar jauh lak. Kita sambung, pas dgr lagu2 tu tiba2 aikk next song, lagu toyol n mila tu balik. Ape ke he nye yop. Slh setting gamaknye. Aku pon trus xde mood nak dgr. Tido lagi bgus dr aku muntah ijau gak kat situ. Ok. Tu baru first, second, segmen din beramboi ngn pak nil tu. Pak Nil tu ok je, yang si Din uh cam melampau skit la lawak die. Kdg2 xlawak pon. Tp mengutuk je lebeh. Kalo aku la kene mest aku terase smpai ke tulang. Melawak2 jgk pakcik. Tapi agak2 la kan. Kalo org leh tahan ok la. Kalo cam aku ni jiwa kuntum beb. Mane tahan. Huhu. Ok, habis yang second.. third plak, asal la stesen radio nih suka ulang tayang lagu sama je tiap2 hari. Contoh lagu Pemain cinta- Adaband. Dalam sehari adela dlm 10 kali aku dgr. Naik cemuihhh haihhh. Mcm da xdo lagu laen ekau nak putar heh. Naek bebulu aku dgr. Lagi satu lagu adam n stacy tu. Meletup la sgt. Aku dgr intro je trus aku cmpak jauh2 hset aku. Wakaka. Cube la pelbagaikan lagu2..baru la para pendengar tak tukar siaran. Putarkn la lebih skit lagu inggeris. Lagu nasyid ke.. Ni tak lagu indon je byk bile nak maju. Katakan tidak pada pemuda lombok!! Lagi satu, iklan kua byk sgt dr lagu. Siap aku leh g maen teng teng lagi sementara tunggu iklan habis. Hadoiii.. penat gak membebel ni.. dgr IKIM fm la plak pasni. Huhu.. assalamualaikum..

5 ekor semut:

miEz haNeM said...

BETUL TU:) HARI nIe jE Dgr LAGu AHLi fIkIr DeKAT 13 kali!

Buhsan:)

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

haha.. tau xpe.

::Leo0o:: said...

dGr je La KiLo ...=)) adesH!

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

mne bleh..kang capang tinge aku.haha

..::M!sS qyNa::.. said...

flow my blog k..
miszqyna.blogspot.com
jz cari follower