foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Saturday, June 27, 2009

aku penghidap alzheimer(ssh nk eja) kah???


hurm..xtaw la nk cakap camane.menjak 2 menjak ni penyakit alzheimer atau bahase kurang sopan nye nyanyuk dah menjadi2 dalam pale otak aku neh.!

nk tawu x kenape??

hari ni je aku da lupe manyak mende.. contohnye.. mcm biasa aku bgun pagi td kul 9.30..haha.agak lewat disitu. bgun2 jer makan nasik+online+tgk tv.mase tu lom mandi g.kul 3 ptg baru mandi..lalala~ sb aku tlupe aku da mandi ke blom.okey aku tipu.sbnrnye aku mmg liat nk mandi awal.

kul 3 ptg:
bersiap2 blik umah sb time kejadian aku berada di umah nenek aku. aku ttup sume sume perkakas letrik..lepas tu aku mncari sesuatu.apekah itu???

sbnrnya aku mncari kunci umah.aku lupe aku letak mane kunci smlm. hadoiii punya la cari kt mane akhirnya aku xjmpe. aku pon da mls nk selongkar sb aku da xingt kt mne aku letak.las2 aku balik umah begitu sahaja tanpa mmbawa kunci.

kua je umah tu satu bnde aku terlupa.aku da ttup suis kipas ke belom??
"rase cm aku da ttup..tp rase cm blom g..ahh lantak r..nk masuk lik kunci xde.." ckp ku dlm hati.

di rumah sndiri:
balik umah smbung tgk tv1.perlawanan badminton Malaysia lawan Indonesia.tgk smpai abes ngn kptusan Malaysia mng separuh akhir..wahh xrugi aku layan.
tgh syok2 tgk ade msg masuk.. pakcik aku yg msg.nseb bek td dpt kedit free celcom bg..
msg dalam 2 3 kali, housemate aku kt melaka kol aku. ckp jap dalam 5 minit.. pastu sekali lagi aku lupa! lupa yg aku da reply msg pakcik aku ke belom. aku ni igt die yg xreply msg aku. rupe2nye aku yg xreply msg die.. haha..~ hampeh.

hurm..bukan rini je aku jd pelupa. hari2 sblm ni pon jd cm2 gak. xtaw ler ape yg aku mkn smpai jd cmneh. mkn semut byk kot.lalala~
umo baru 21 tp nyanyuk cm da umo 61 da
berjangkit ngn sape la ni.
ngan nenek aku kah??
ngan pakcik aku kah??
dengan anda yg tgh bace ni kah??

xmo3!!

18 ekor semut:

Kojack de Alloohaa said...

lari la cmni....nnt ak plak y berjangkit ngn hg!!!

paraxixth said...

name ko sape? ingat lagi x? dara lagi ke x? masih ingat?

akuKah.. said...

sy penah mengalaminya..
especially time hormon xstabil..
hehe

Antzs said...

biase lah tu..jarang2..jgn selalu lak..lau dah selalu cmnih..bahaya..kna p jmpa dr..hik3

Aku yG n3rd.. said...

kojack de alloohaa: ohoo..semakin ko lari semakin ku kejar.

Aku yG n3rd.. said...

paraxixth: da xde soklan releven ke ko nk ty..huh~

Aku yG n3rd.. said...

akukah: yeke sb hormon? boleh sembuh kembali kah?

Aku yG n3rd.. said...

antzs:tp rase cm da selalu jer..sb anda kah saya begini??

niSah said...

uuiksz...
aku pon ada penyakit nih...
kdg2 serius kdg2 x...
tp aku bukn sbb mkn semut...
sbb aku byk mkn PALA IKAN...
dh feveret aku...
nk bwt mcm mana...
lalala~

Aku yG n3rd.. said...

haha..ko suke ecah??
da xde bahagian laen kah??

PeAr said...

pelik jugak tu huhuhu...nasib baik tak jadi cam 5 second tom..ingat 5 saat je pastu lupa huhuh

Aku yG n3rd.. said...

pear: 5 second tom tu ape

batikmerah said...

hey!!! tetibe ade short term memory lost ni kilo. banyak2 rehatkan minda.nak cari sesuatu benda atau nak mengingati sumting tu, relax dulu.. ambik feel.tutup2 mate..tarik nafas dalam2 baru jadi..hehehe

Aku yG n3rd.. said...

batik merah: haha..ckp mcm de pengalaman je.. anda pengidap alzheimer ssh nk eja mcm saya kah??

kadokz.senpai said...

memory full kot.
format la balek.
kekeke.
gurauu :p.

umo 21.
cpt lupe.
isk isk isk.
mst byk bpikir nih.

Antzs said...

mungkin juga sebab saya..ha3..macam mana ek..lau fktor lupa ni di sebabkn oley sum1??herM..

niSah said...

sedap oo pala ikn...
tambah2 IKAN KELI...
lalala~
bende yg slalu aku lupe ialah nama2 cekgu aku...
x kire le tadika ke skolh rendh ke mahupun universiti...
lala~

en.izz said...

kilo bak balik hutang aku rm200,..

mesti ko lupe punye,..

hahaha,..

ko byk pk sgt tu,..

tu la lupe,..

haha,..

wah ecah mkn kepale ikan ye,..

benda tu la mak bapak aku x bg makan dari kecik,..

camne la rase makan benda tu,..

ko makan pun msk gak u,..

hahaha,..

kalo ko x mkn ntah2 kat oxford ngan aku pa,..

hehe,..