foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Friday, February 5, 2010

2 hari lepas punya cerita

pada pukul 4 aku berlegar2 di ruang koperasi sambil menunggu kelas pukul 5

di sana aku ternampak agen2 LINGUAPHONE sedang mencari mangsanya untuk melariskan produk beliau. aku tgk beliau tanpa ada nafsu untuk masuk dekat walaupon agen2 nye adalah terdiri daripd lelaki2 kacak mutu keunggulan. tektik mungkin. huhu~

aku pon melabuhkan punggungku ke bangku kerusi dibelakang beliau sampai mencilok air kawanku. duduk je berapa minit slh seorang dr beliau memanggil aku utk mendengar ceramah beliau. aku pergi saja tnpa byk soal. aku duduk dan beliau menyuruh aku mengisi borang survey. aku isi no telefon lalu beliau bertanya.. " maxis xde?" apakah??

die pon mula mengeluarkan kata2 bagi meyakinkan produk beliau mampu utk mempertingkatkan kemahiran berkomunikasi dalam BI dengan baek. aku dgr saja tanpa ada rasa minat nak beli. harga deposit rm299 n byr bulan 110x19bulan. . aku carik kakilator aku kira. overall Rm 2389. mahal bukan? ya,, tapi mereka yang dambakan ilmu maybe it is like small the pieces. tapi bg aku yang bermata duitan ia terlalu mahal bg aku. iyalah, aku bukan anak datuk. heh.

die kelihatan aku mcm bekeras utk membelinya. die push lagi ayat2 power utk wash brain aku. aku ckp aku tak mahu. muka beliau mcm muka tak puas hati. kata2 beliau mmg benar kerana ilmu itu mmg tidak dapat di nilai dengan wang ringgit. tapi tiap2 bulan siapa mau tanggung aku? ada sugar daddy tidak mengapa lah. bla,, bla,, bla,, beliau ty aku orang mana. aku jawab saja aku org terengganu. beliau pon berkata " begini la pemikiran orang kelantan, terengganu yang tak mahu mengubah/menerima peluang yang ada". ayat ni mmg cukup panaskan hati aku. tp aku mcm biasa cool saja.

setelah 40 minit beliau mencuba utk memujuk aku. akhirnya beliau pon give up. dengan muka tak puas hati, beliau angkat kaki terus blah tanpa mengucapkan terima kasih kepada aku yang telah membuatkan aku lewat ke kelas. cakap bukan maen sedap tapi tiada adab tiada guna. tiada paksaan dalam membeli. aku kalo mmg hati kata taknak.. aku mmg taknak. bagi la ayat2 manis... muka hensem pon aku takkan cair. lain la kalo lu orang tabur duit baru aku cair kot. wa kan materialistik.

no manner punye orang!


7 ekor semut:

kulop ludin said...

sabor tuan tanah..
tapi memang kuang hajor pon orang tu..
peh, nasib baik la bokan jenih macam geng2 petaling street...
idak kalu...
tuan tanah..
speak english like water la!!

NaNaJoe said...

hahaha...linguaphone ni mmg...
nak swoh org beli gak..
da ar mahal..
bkan guna pon..
nana da beli tp xguna pon..

EmptyLost23 said...

Memang Ilmu x blh dibeli ahaaa...

tp as a student ilmu itu Guna Duit....

hurm... skrg nie hdp Kene Material banyak... ahaaa...

ejaa said...

boleh pandAI BI betol2 ke guna benda tu..
huhuhuhu.

rash said...

diorg igt muke kacak & pandai ckp org tergoda nk beli la tuh.. die bengang la tuh.. pdn muke die.. xkn die expect sume org yg die approach nk beli plak..

Iza said...

Kwn2 aku dulu ramai yg dah terkena....
Lepas daftar je, sanggup ikut ke bank semata2 nk duit.....
Ada yg menyesal beli benda tu.....
Nasib baik aku tak sempat terkena...

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

pkcik kulop:haha..ade2 je pkcik ni

nana:aku pon takut xgne gak r. tu yg xbeli.huhu

empty: tau xpe.. nk masuk jmban pon kene bayau skg.

eja: xjgk eja. org dulu2 pon pndai gak. mne de dorg pakai mnde alah ni pon. usaha sndri aje.

rash: betol2. sokong kamu!

iza: nasib ko x terkena.hehe