foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Saturday, February 27, 2010

kalo korang rase korang dak U kunun2 pemes sile jgn berlagak

huhu.. entri ni mcm entri xpuas ati je kan kalo bace tajuk saja. aku budak UTeM. bile org tanya aku budak U mane. aku ckp saja aku budak UTeM. tp sesetengah nya mest tergamam dgn mengeluarkan perkataan 'Apa? UTeM? wht the hell?'. what the hell tu aku tipu. part yg nak explain ni la yg malas+annoying. bukan korang kenal pon explen pjg2. jawapannya abih2 pjg pun mest "ooooo situ" hekk. walaupon U kitorg xfemes xsetanding U yg kt ATAS TU.. tpi half of y'all jgn la pulak nk belagak nk pandang rendah kt ktorg.


mmg sejak kua dr perut mak. tipu. sejak dr skolah menengah hasrat aku nk jejak kaki kt usm. masa tu maen ikut ckp org saja. org ckp usm tu bagus, aku pon tepengaruh. yela, universiti sains la katekan. heh. tp bile pas abih matrikulasi, aku rasa bangang. silap. rasa bengang la jugak kan asal la aku dapat UTeM. best ke? mcm xpemes je.huu.. kutuk U sdnri lak. padahal masa tu frust gile. fest choice aku apply USM computer science. tp nasib baek gak aku xdpt. sb aku blaja programming bapak ssh. ssh nk masuk lam pale lutut aku. Alhamdullilah.

yang aku rase nk fire je ada group dr slh sebuah U kt ats ni dtg la wt lawatan kt U aku. makk aii. da la dtg tempat org. mulut punya la longkang. sesedap rase je nk kutuk U aku. ckp U aku ni sosial sgt. bak kata orang, cermin diri tu sndri dulu. yang kua paper student mati mase lahir anak lua nikah tu bukan U kau ke cerdik (baca: bodoh)..

xpayah la nk pk dri tu hebat sgt. mmg u ktorg ni kecik. kos pun skit. sbb kt sni sume kos engineering. nk kos kulinari ke, perbidanan ke, bukan kt sni okeh. igt ktorg ni bodoh sgt ke smpai xle masuk U kt atas tu. kalo nk story pjg. dulu pas spm, aku dpt tawaran. bukan apply okeh kt UTM( pengurusan hotel&pelancongan) & UKM (pendidikan). tp aku tanak. sb aku nk masuk matrikulasi. aku nk cepat2 ada ijazah. aku malas nk blaja lama2. aku nk cpt keje+kawen. heh. tp nk wt cane kan. da rezeki aku kt sni. lgipon lama2 rase best. lecturer sume fresh2. terbaik dr ladang.hahakk. kalo nk aku welding pakai baju kurung pon bole saja. kalo belubang baju aku nampak la sexy sket kan.

okeh. tu saja kot.

papai..

17 ekor semut:

saya_arief said...

uTem bagos tuh..
aku pon nk stdy sane..

ejaa said...

yang kua paper student mati mase lahir anak lua nikah tu bukan U kau ke cerdik (baca: bodoh)..


HOho.terasa.haha tapi no probb aaahh.huhu lek² kilo.sabar..

aku seorang Temah said...

kite berada dalm kelompok yang same la kilo...

bile cakap blaja kat UPSI,
sume buat2 muke cam nak makan penyepak..

"upsi tuh ape?"

kite jawab senang je kilo

"upsi itu sejenis kuih..3 ketol singgit"

Ery Farieha said...

chill je
takyah dgr ckp mereka tu
mane2 pun blaja same jgk
kalo blaja je tinggi, xde akhlak susah jgk
huhuhuh.

paraxixth said...

ramai budak uitm berlagak tau. padahal amik catering. hotel. kos bukan2. bukan killer macam kita nie. mechatronic eng. mechanical. electronik. and so on.

gua taubat tak mau welding. mata boleh jam tahu tak!

juan said...

da org kutok UTeM ke???LongKang sgoh muLot..hehe..UTeM 2 spupu ngn tmpt aku study ja..jd aku tumpg mrh jg..Graduate mn2 pn kuar keja gaji lbih kurang ja..xpyh dok riak tlebih:p

CheQ PP JoY said...

besela...
u bru mcm kite ni..
fy pon slalu jgk kene..
ump?
ape 2?
kt mne?
xdgr pnh dgt pon..
siot je la korg..

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

arief: bagus kan? heee.

ejaa: haha.. tp aku tau ko xblagak.heee

temah: eh, xkn la org tatau upsi. top gak uu..

ery: okeh bebeh.

paraxixth: haha.. ape la ko ni. penakut!

juan: tau xpe kan juan.

fy: rase nk lempang2 je kan.hehe

paiz said...

aku bngga study kat utem, walaupun kadang2 utem wat aku sakit ati skit..hehehe.. UTeM mmg the best.. lg pun utem nih praktikal 60% theory 40% so ko byk blaja praktikal.. kt luar nnti bler ko da keja, org akan tgk ko ley wat keja ker tak n org akn tgk experience.. tp maner2 tempat ko blaja pun samer, asalkan ko pandai bwk diri.. kalu ko study kt harvard skali pun, tp ko memain tak guner gak kan.. so proud to be UTeM student... yeahh~

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

yeah my senior. kata2 merangsang.eh, perangsang utk aku.hehe im also proud too..=)

fya zainal said...

hehehhehe..
biasalah tu
bila U feymes
kekekkee

apapun kata kat dorg
U mana pun stdi gak
tgk sape keja sape tak
kan kan kan
^^

Syafiq Kadiran said...

sokong cheqpp sebab study same u...
bole lak wat lawak kan....
UMP ktne????
'oo...UMP tu UNIVERSITI MALAYA cawangan PAHANG'...
mampos korang la nak cakap pe...
janji aku hepi blaja kat cni...
tak ade perasaan: chill!! hepi2...senyom2...(^_^)

qdine said...

Ape nk gaduh U ke x U, korang nie belum meniti kehidupan sebenar setelah kluor U. Bila korang bekerja kdg satu habok pun x pakai mase kat U. Mane engineer, mane arkitek, mana pakar2 semua nak menghasilkan penciptaan baru. Ini yg kena fikir dan jadilah manusia yg takut kpd Allah , yakni bertakwa

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

fya: betul tu

syafiQ: hahakk. lawak la jwpn tu.

Qdine: bukan nk gadoh la. kdg2 xpuas ati bile org duk memperlekehkan keupayaan kite.

aku seorang Temah said...

kilo: kawan kite dak UPM gile tak tau upsi tuh kat mane pastu siap tny lagi "u swasta?" ceh..
tapi kite cool je..
malas nak layan budak kosmetik camtuh..

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

hahakk.. die tu kalo sebut utem haremm tatau lsg. ntah2 jwpn die "eh, tu u obersea ke?" hahak

deqda said...

kos kite amik ke tmpat blaja ke sume tu x penting. yg penting nt bile kuar, kite sume sama rata..

ade kos yg org anggap ntah pape tp yg tu la kdg2 lebih tebaik drpd kos org yg aggp bgus sgt tu..

org yg xtau U ni U ape, U tu U ape..sbnr nye slh mereka lah sbb x amik tau perkembgn semasa..

chill ;p