foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, February 16, 2010

antara arak dan zina mane lagi bahaya?

penah dgr tak cite ade 2 org sahabat ni mempertahankan pendapat masing2 kejahatan yang mereka bedua lakukan. aku rasa ramai yg da tau. kalo yg lom tau,, jom bace smpai abis.

ada dua org sahabat ni.. sorg suka minum arak (si A). sorg lagi suka melakukan zina mksdnye persetubuhan (si Z). si A berkata kepada si Z.

A: sesungguhnya perbuatan engkau lagi berdosa daripada aku. kerana aku hanya minum arak saja. tidak mcm kau, lepas buat kau akan dpt anak lua nikah. tidakkah itu lgi berdosa?

si Z tidak berpuas hati. die pon berkata

Z: hey!! sape ckp perbuatan engkau kurang berdosa daripada aku? hakikatnya arak itu memabukkan. membuatkan fikiran manusia kurang waras. tp aku sekurang2 nya aku masih waras.

* dialog adalah rekaan semata2.

si A td sudah hilang kewarasannya. fikiran beliau khayal entah ke mana. lalu beliau ternampak seorang perempuan sexy di depan mata. dalam keadaan kurang waras, beliau pon merogol perempuan tersebut tanpa kerelaan si perempuan itu. nak dijadikan cerita, ada seorang budak ternampak perbuatannya merogol perempuan tersebut.lalu, beliau berfikir, jikalau dibiarkan budak tersebut terus hidup, mest beliau akan melaporkan perbuatannya kepada polis. lalu, si A menangkap budak tersbut dan membunuhnya tanpa belas kasihan bg menghapuskan bukti.

jika kita fikir, dgn hanya meminum arak, pelbagai kejahatan kita akan lakukan sbb fikiran kita pada masa itu sudah kurang waras. daripada hanya minum sterusnya akan jadi merogol dan akhirnya membunuh. 3 kejahatan telah beliau lakukan. sebab itulah larangan islam drpada umatnya meminum arak. bukan menggalakkn korang melakukan zina. kedua2nya besa dosanya,. tp sesungguhnya arak itu akan lebih memusnahkan otak dan jiwa manusia.

pssstt: air kencing setan pon lu orang nk togak jgk ka? cbe lu org togak air kencing sndri. silap2 ari bulan boleh kuatkan tenaga batin.heh! alcoholic pliizz get out of dis blog.

2 ekor semut:

Mohd Razzid said...

Belia benci dadah...Arak...Dan Zina...

NaNaJoe said...

arak adalah raja kejahatan...!!!!dr arak semua leh jd!!!