foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Saturday, April 3, 2010

kenape perempuan mudah sangat pecaya pada lelaki

salam..


di ketika ni aku gua nak ckp pasal perempuan. baru-baru ni ade la membe gua ngadu kat gua yang die da kene tipu dgn sorg laki cilakak sorg ni. dorg bekenalan melalui cetting YM. borak punya borak, that guy says that he is a pilot. OMG! first time i heard that, i never believe it. but how come she can belive every single words from that guy. * still wondering. then, lepas da mcm serasi konon2nya.. they decide to be a loving couple. kapel kapel dan kapel.. tup2 that guy ask her wether she wanna join something like bussiness la.. pandai la die ayat kan ckp bisness tu mampu bwk pulangan yg banyak. tapi mcm biasa la. nak mulakan bisness mesti la memerlukan modal. so, membe gua ni bodo2 je atau dengan kata laen senang2 je bagi duit PTPTN die tu yang sepatutnya digunakan untuk buat belajar kt that guy. nak tau bape?? RM2000 tu.. gua auto ckp kat die.. " gile ah kau"

gile ape bg kat org smpai 2k celah gigi cmtu jer. kalo gua xde nak pikir panjang2. memang takkan bagi. bagi la ayat gula2 kapas pun. memang ssh nak cair.muahaha! back to the story, mula2 lepas dah laburkan modal, npk la jgk hasilnya. that guy ade la jgk bg duit belanja dlm 2 ke 3 ratus per month. one day, nak dijadikan cite.. laptop die rosak, so dengan baik ati that guy menawarkan dirinya untuk tlg repairkan utk aweks tercintanya.. alololo.. bunyi cam very the romantic guy kan..

day by day... month by month..

that guy mcm menyepikan diri.. si kumbang bagaikan menjarakkan diri dari si bunga. jadi membe gua menyuruh kwnnye berceting dgn that guy.. alangkah terguris hati si bunga (membe gua la) bile that guy mengaku kepada kwnnya yang die berstatus SINGLET! cis!! dari situ la membe gua ni dpt bau2 yang sebenarnya that guy dah menipu die. duit bulan2 die xdapat mcm sebelom2 ni. laptop yang dijanjikan nk repair xdipulangkan balik. apa boleh buat. nak buat repot polis pun, abang2 polis belom tentu lagi nak layan kes2 kecik camni. heh.

tapi bile pikir2 balik. salah die jugak. takkan nak marah kat sebelah pihak je kan. kalao die xpecaya bulat2 bende ni takkan jadi gak kan. cube korang pecaya empatsegi plak pasni tgk jadi ke tak. kadang2 pelik gak ngan perempuan ni. mudah sgt cair ngn kata2 balak masingmasing. last2 kita jgk yang tekena. banyak kes2 penipuan melibatkan perempuan yang tekena. mcm kes penipuan di internet.

mintak2 aku dijauhkan dari bende2 cmni. aminn...

p/s: *akudaridululagisusahnakcayeckplelaki

21 ekor semut:

MY said...

amin... but then, maybe ur friend chose to believe all the white lies despite she herself was quite confuse after all. Yer la kan.. pilot tue.. Kalau akak pun pk gak.. haha.. tapi kadang kita pun pk.. cmner la org senang sgt nak percaya.. akak ada kawan. smpi siap bergolok gadai brg kemas. Serius kesian.

Aper pun, mintak dijauhkan..

tehr said...

kesian ya - perempuan hatinya lembut - ramai yg ambil kesempatan

Enchaoz said...

gile ah.... dasyat gile! gile! gile! gile!

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

my: bahaye kan kak.. isk2.. ppuan ni kalo da syg sanggup buat ape saje

tehr: betol tu. amek ksempatan thdap jiwa yang lemah

enchaoz: uit.haha

I'M NOT mr_PERFECT said...

tu la tak hati2 sgt...
huhuhuhu

A f i q said...

adoi...
bg taw kat kawan tuu...
next time..
lebih hati2...

ieQa sWetLuv said...

bahaya kenal org dr ym semata2 je.. kena la hati2 mm..

paiz said...

busuk giler prangai laki tu.. wat malu kaum lelaki jer.. hmm tapi aku raser prempuan tu pun jenis yg tak penah bercouple kot.. so dier tak der experience n trus jer percaya aper yg laki tu ckp..

skang nih da kecoh pasal penipuan melalui internet, so harap2 super lebih berhati2.. org nak menipu ni macam2 care dier buat.. huhhu

cikkiah said...

perh!!laki mmg susah nak caye la..sory guyz...thats what i see la..dh ade gf,ngaku single..yg dah kwen anak bderet bley buat team bol apon nak gak ngaku single,,haish!dunia2..
perempuan...hati mereka sangat fragile..itu adalah fakta :)

Mr.Z said...

kena berhati2 la, bukan semua lelaki boleh dipercayai, ada yg amik kesempatan pun ada..

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

Im not mr perfect: hehe tau xpe

afiQ: da bgtau dah ritu.. siap skali pakej brain wash

ieQa: mmg susah nk caye kalo knl kt ym kan..

faiz my senior: penah je kapel. tapi die jenis cm sng pecaye org.. aku pon pelik ngn die.

syarifah radiah ibrahim said...

uish takut ah kan.
sepatutnya jangan terlalu mudah percaya, especially dengan orang-orang yang kenal online jek ni.
ish ish.
berhati-hatilah..

syarifah radiah ibrahim said...

uish takut ah kan.
sepatutnya jangan terlalu mudah percaya, especially dengan orang-orang yang kenal online jek ni.
ish ish.
berhati-hatilah..

cEro said...

pada aku,
sbg laki, jgn caya laki 100%..
kita sama2 ada akal, so timbang tara samada dia bley caya or tdak..

tp jgn tak caya laki 100% plak..
btw, laki camni laa yg buatkan nama laki lain busuk..

Ery Farieha said...

hurm agak ar.
ex2 aku sme aku kenal dr internet jgk.
tp da jumpe berkali2 br la leh declare as kapel.
hurmmm.
mmg ade stgh org yg cpt pcaye dgn org, tp hrp kes ni jd pengajaran utk die

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

cikkiah: tu la.. pempuan insan yang lemah T___T

Mr.Z: yup. stuju

syarifah: itu r. fake semata2

cero: hehe.. xpe. asalkn kita xhati busuk

Ery: ko mmg ramai ex. ko tu same. jgn pecaye sgt kalo knl org kt tenet.

eZaT eLaNo said...

seb bek tipu duit je..herm..papepon..hati pompuan mmg lemah..sbb tu kite kene kuat sket..yeahhh!!!..kuat ye gal2 sekalian..me too..hehe..=)

RaMa2UnGU said...

hoho..sian tol kat kwn tu..

bnyk jgk kerugiaan dia tu..perrgghh..
aku penh gak kene gni, tpi nsib cpt sedar..n nasib tak smpa golok gadai camtu..perrrghh...

*dan smpai skarnag jantan yg nipu aku tu msih bt keje bangang tu lagi..dan kalau aku jumpa la lagi ngan jantan tu aku nk blasah dia skali..

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

eza: yeahh!!

rama2: yeke?? fuh nasib baik cpt sedar.. kalo x menangis x belagu la nnt

M a W a D D a H said...

aku pun ssh nk percaye lelaki..sama la kita...lelaki asyik nak pergunakan pompuan je..pompuan tu pun satu, bagi ayat cair sikit, terus lentok..adoiii....

[♣]sara®sites™ said...

hohoho..
harap perkara cam ni takkan jd pd saya..
=P
TAKNAK!!!
DIPERDAYA!!
s***