foll0werzz..

Related Posts with Thumbnails

Friday, March 19, 2010

keje atau blaja lgi best?

lagi 2 tahun aku bakal menamatkan zaman bujang. tidak. zaman blaja. kenape aku rase mase 2 tahun tu terasa pjg sgt. aku rasa otak aku ni mcm kete, aku kene berada kat laluan kiri sebab boleh dikire kenderaan berat. muatan suda penuh. bosan sgt. hari2 bangun pegi kls. balik kls. buat keje. tido. mcm tu la tiap2 hari rutin aku. time esaimen lagi la punya la merungut2 aku dalam hati. asal la byk sgt esaimen. mesti best idup tanpa esaimen. masuk kelas je goyang kaki. kan best.


kdg2 pk gak. bile la aku nk abih blaja pastuh kumpul duit byk2. bg mak ayah. beli kete. beli umah. tlg adik2. bestnye rase dpt pegang duit sendri. tpi ade ramai org ckp kat aku. time blaja ni la kite kene nikmati betul2 suasana tu sebab bile da keje nant, letak je kepala kat bantal kompem terus lelap. penat wooo.. mane de mase da nak kua ronggeng2. kua dating. lepak kedai mamak. susah da nak dapat masa2 tu. time2 cuti je dpt. cuti org keje xmcm cuti dak blaja. budak tgh blaja kdg2 ade cuti sem. lama plak tu. yang da keje mane de org cuti sampai 2 bulan mcm kite. ade sesetengah tu, ari sabtu pun keje. nak carik duit lebih la katekan.

igt lagi time aku keje jual baju. memula excited la jugak. yela pikir cm sng je kan keje tu. tapi sekali masa first day, nak duduk pun susah. org ramai sgt dtg. sampai xterlayan aku. rasa nak tecabut lutut sbb bediri lama. bos plak asik beleter je. ni yang aku xbape suke ngn bos ppuan!. stat keje kul 9 pagi abis kul 6 ptg. balik tu xyah ckp r. terus tido. esoknye rase cm mls da nak pegi keje sbb penat.muahaha. tapi time dpt gaji tu yang syok. rase syg je nk guna sbb da penat2 aku keje. tapi hampehh.. abih jugak dalam mase seminggu. haha.

tapi time blaja aku xsuke 1. time final exam aku paling xsuke. time tu la tekanan jiwa nak datang. time tu aku mmg serabai habis la. tido kemana, makan kemana, kertas terbang sana sini. tapi bile da abih exam tu. perghh,, nikmat.

bagi korang la kan.. mana korang lgi prefer. blaja or keje lagi best?

4 ekor semut:

Muhammad Safie said...

aku pernah keje dulu..
so bagi aku keje ngan blaja same je..cuma belajar tension ngan belajar ar..tapi ada masa rehat..kalau keje lagi tension..cume xbest rutin hari2 kadang same ar bile keje..tu ar xtahan..pastu kalau keje sakit hati, xbest langsung..

the paan said...

2 2 x best. hihi.
i think kerja la bes lagi.
income pun dapat.x gaduh nak kerah otak sangat! :)

juan said...

em dlu time bljr rs xsyok nk keja tp bl keja(praktikal..hehe)rs bljr plak syok..bl stat bljr blik,,nk keja blik plak coz nk doit..hehe..tp rs2 stdy enjoy lg kot..n keja best cuma time dpt doit ja..hehe :)

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

safie: keje yg sakit ati yg xbest tu.. rasa nk berenti time tu gak.huhu

paan: aku pon rase keje lgi best. dapat duit..

juan: haha.. cmtu plak. tapi papepun stadi lgi enjoy ;)